søndag 1. februar 2009

Ukas Gratulasjonskort Uke 5: Sjeik Sharif Ahmed

Det er en glede for oss i Ukas Idiot-redaksjonen å kunne sende de varmeste gratulasjonshilsner til Sjeik Sharif Ahmed som før helgen ble sverget inn som ny president i den solrike republikken Somalia på Afrikas østkyst. Den muntre geograf er til nå mest kjent for å ha ledet islamistenes innmarsj i Mogadishu i 2006, og det knyttes nå store forventninger til hva denne tidligere læreren kan oppnå i sitt første presidentskap.

Han blir omtalt som en moderat islamist, men hans nærmeste liker gjerne også å trekke frem hans gode evner med fiskestangen, samt hans artige temperament. Det sies også at han skal ha utført mirakler på en ung jente i landsbyen Al-Chabila, som inntil nylig led av at onde ånder hadde tatt bolig i hennes underliv. Med et par raske beslutninger skal den blide Sjeik Sharif ha jaget de onde åndene ut av den stakkars piken (som tilfeldigvis også fungerte som hans førstesekretær under den årlige Sharif Ahmed-festivalen i samme by), men tragisk nok klarte han ikke å stoppe de skruppelløse åndene fra å dra henne med seg i døden. Takknemmeligheten jentas foreldre utviste etter demonutdrivelsen skal allikevel etter sigende ikke en gang kunne beskrives med bokstaver fra det latinske alfabetet. Hans parole har i de siste år vært: ”Byråkrati er djevelens mel, maritim forretningsvirksomhet Somalias sjel”, noe som har gitt han betydelig gehør blant en rekke selvstendig næringsdrivende langs med landets gullkyst, ikke minst i form av økonomisk støtte til valgkampen med det eiendommelige tilnavnet ”Operasjon Krabbeklør”.

Ellers er sjeiken kjent som en ekte friluftsmann i ånden og en connaisseur av turer i sjø og fjell, ikke helt usammenlignbar med vår egen, nå avdøde Arne Næss. Han er også viden respektert for sin kulturelle bevissthet og sier sjelden nei takk til verken sigar eller cognac fra kontinentet om slikt noe skulle finne på å putre forbi hans gjestmilde rike via sjøveien. Lidenskapelig er han som samler av containere fylt med sprengstoff og helautomatiske våpen produsert i Ural-fjellene, men hans virkelig store lidenskap er dog bestefarrollen, og da spesielt hans 34 barnebarn av det ”glade kjønn” som han så fint putter det. Den evige optimist, statsmann og tenker, med føttene trygt forankret i tribal islamisme ispedd det beste av øst-afrikansk moralfilosofi, står overfor enorme utfordringer skal vi absolutt velge å høre på sionistene i VG, men det gjør vi selvsagt ikke. Da velger vi heller å sende en varm klem til sjeiken og hans familie, og inntil det motsatte er bevist (hvilket vil si aldri takket være den somaliske papirmølle), er vi standhaftige i troen på at "Øst-Afrikas Indrefilet" vil oppleve nok en oppsving i 2009. Som de lærde sier i Mogadishu: ”Hvis alle lukker øyene, ser ingen hvor fisken svømmer.”

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe! Veldig bra innlegg. Ser ut som du har fått med deg en god del om Sharif som til og med jeg ikke visste om.

Som man sier i Mogadishu (Somalia): "Man sender ikke djevelen til skjærsilden for ingen grunn".

ukas-idiot sa...

Som man sier i Mogadishu (Somalia): "Man sender ikke djevelen til skjærsilden for ingen grunn".

Tuller du?