torsdag 19. februar 2009

Ukas Ord Uke 8: Pyramidespill

Smak på ordet. Finnes det et annet ord i vårt språk som syder mer av grådighet, korrupsjon og utbyttelse av svake sjeler? Nei. Hvor mange av oss har vel ikke en Fetter Ulf i Asker som bare "Må vise deg noe! Det er umulig å tape penger. MATEMATISK UMULIG!" Ordet er selve symbolet på en verden der ingen vil vedkjenne seg kjennskap til noe som helst, en verden hvor ingen er ute etter ære. Kun klingende mynt gjelder for en pyramidelspiller. Kun sjekkhefter og renter som vokser seg større mens den makropyramidiske møllen bare maler og maler. Ingen vil vise sitt ansikt, ingen vil snakke med noen avis. Det er bare pyramiden, spillet og pengene.

Pyramidespill er unektelig et vakkert ord, og de skarpe germanske hoder tilbake på 90-tallet visste å spinne denne pyramideestetikken til det fulle. Hvem lot seg vel ikke rive med på de ekstatiske vekkelsesmøtene hos Herbalife hvor kjeksen var gratis, saften rant som vann og powerpoint-analysene skarpe som samuraisverd.

Dette vakre ordet har blitt lynsjet, hundset og rullet ut av byen med tjære og fjær, med blodtørstige nakne jøder luskende i kulissene kun iført sine Pecha Kucha-mapper og blackberries utdelt av den sionistiske lobbyen. Fysj.

Skal vi la dette vakre ordet presses ut av vårt norske språk uten å yte noen som helst form for motsand? Nei. Jeg oppforder alle våre (dere vet hvem dere er) til å heve fanen høyt. Ta i bruk ordet så ofte dere kan. La dere, mellom knusing av briller, inspireres av våre naboer i sør, Brun-Danmark, hvor den handlekraftige og ansvarlige regjeringen har stått last og brast med pyramiden i alle år.

Her følger et par situasjoner hvor våre kjære, danske venner har lykkes med å ta i bruk et av de vakreste ordene vi kjenner:

"Men Jæppe, vi kan jo sgu' ikke skylde Frk Adamtzens benmargskræft på pyramidespillet? Aldrig mix spill og kræft, Jæppe! Det vet sgu' du."

"KOM ALLE BØRN! Kom inn Owe, Jesper, Søren, Mogens, Jytte og lille Pie. Etter at far er ferdig med dagens pyramidespill-oppgaver skal vi lage karnøfler, kartofler og farseboller!"


Samt en barneregle som er å finne i det danske pensum på barneskolen:

"1,2,3 det er sjovt å være med
4,5,6 hvem er så den lille heks
7 og 8 og en til - nå skal vi spille pyramidespill"


og så følger en sekvens hvor heksa blir indentifisert og straffet for at hun ikke sverger troskap til pyramiden. I alle danske klasserom er det forøvrig en stor pyramide.


Vi ligger alltid så langt etter:(

3 kommentarer:

Anonym sa...

denne skjønte jeg ikke.

kan noen forklare

ukas-idiot sa...

"denne skjønte jeg ikke.

kan noen forklare"

Nei.

Anonym sa...

:(