mandag 16. februar 2009

Ukas Gjesteartist Uke 8: Marko Haavisto & Poutahaukat

Vi i Ukas Idiot liker, som dere sikkert har skjønt, nesten ingen. Mellom Odd Børretzen og Hadia Tajik er det kun hat å spore. Vi liker nesten ingenting heller. Vi bifaller hverken stereoanlegg, tamiler eller samtidslitteratur. Vi ser bare filmer med Bruno S på rollelisten, onanerer utelukkende til nærbilder av Sheryl Lee svøpt i plastemballasje. Vi løser ikke kryssord, legger ingen puslespill. Ler ikke av morsomme anekdoter om bananfluer og sjokolademus. Vi deltar aldri på musikkarrangementer og vi lytter ikke til jazz. Jazzmusikk er for jazzpersoner; skitne omstreifere og folk med briller. Vi lytter av prinsipp ikke til musikk skapt for, av eller med brilleslanger.

Vi låner derimot ofte øre til Marko Haavisto og hans band; Poutahaukat, et sjeldent musikalsk prosjekt reist til minne om alle stolte finner som falt i kampen mot grådige samer og sosialistpakk tilbake på 50-tallet. Ukas Idiot bringer deg lyden av eugenikk, bjerkeris og håp i bunnen av en flaske potetsprit:


1 kommentar:

ukas-idiot sa...

Og til deg, morsom-Per, som planlegger å påpeke at "de i bandet har jo briller"/ linke til LOLCATZ/ likskjende din egen mor; det er ikke annet enn et klassisk eksempel på subtil finsk satire - en nedlatende kommentar til et hornbrillesamfunn på vei til hundene.