fredag 27. februar 2009

Ukas Nekrolog in Spe Uke 9: Sturla Berg Johansen

Sykdom fører til død, og det tror jeg er et faktum de aller fleste av våre lesere vil si seg enige i. I så måte har de av oss som velger å løse billett til Chat Noir-showet "Damenes Aften" åpenbart med en død mann å gjøre. Rent bortsett fra at henfallenhet til homofil adferd er en åpen søknad om HIV/AIDS, gonoré & Bipolar II, er nemlig homofili også i seg selv en psykosomatisk diagnose, påført ofrene i en av livets to første faser.

Dette er noe alle seriøse forskere enes om (se: Halvor Moxnes, Jostein Børtnes og Dag Øistein Endsjø (red.) (2002) Naturlig sex? : seksualitet og kjønn i den kristne antikken – Gyldendal akademisk.), for i motsetning til hva mange av denne subkultens egne tilhengere ønsker å tro, er seksual orientasjon av typen samkjønnet verken noe som er medfødt eller noe genetisk. Nei, det er tvert i mot noe som velter over en, i det ublide møtet med en kold verden hvor det tradisjonelle syn på og følgelig sunne forhold til mor, far og søsken, blir forpurret av utenforstående elementer som jazzplater, besøk i dukketeateret og generell vranglære i anledning moral og anstendighet. En frivol morssikkelse med radikale ideer er et typisk arnested for seksualavvikende utvikling i underbevisstheten, noe vi i stor grad kan skylde jesuittene og deres inntog i samfunnsdiskursen for.

Plutselig var alt greit, og strikkende fedre ble slått opp på forsiden av kulørte magasiner med redaktørstoler besatt av navn som Zimmer, Mokotoff og Herzelberg under parolen "Det Moderne Mennesket". Ignoramuser og døgenikter i nordisk-germansk byråkrati gjorde som sine åndsbrødre over dammen - de lot djevelen operere fritt. Harvey Milk og George Monscone rakk, før de ble avrettet av den hardtarbeidende familiefaren Dan White (som senere ble offer for verdenshistoriens kanskje groveste justismord), å åpne fire tehus, 38 kaffebarer og en fabrikk for produksjon av mentolsigaretter, til ettertidens store fortvilelse. Vesten har i kjølvannet av deres martyrdød på 31 år blitt forvandlet til en hengemyr av grafisk design, platåsko og lykkepiller; et mørkt og ugjestmildt sted hvor kjønnsykdommene florerer, hvor griske psykoanalytikere regjerer gatehjørnene og hvor negroide, indianske og andre mentalt utviklingshemmede mennesker har fått det for seg at også de har krav på såkalte rettigheter.

Sturla Berg Johansen er kun det siste skudd på en stadig voksende stamme av bortkomne lam i en stadig mer forsjoffen samtid, men han vil tilslutt, som Milk og alle de andre, bli nødt til å møte sin skjebne - han vil måtte ofres på syndsforlatelsens alter. Rammes han ikke av syfilis i dag, treffes han av pistolskudd på åpen gate i morgen. Guds kompromissløse lyn vil ei avta før rettferdigheten skjer fyllest - ifra de boklærde forskere på lesesalene til den dannede mann og kvinne i gaten; det er noe alle vet. Og det er en lærdom vi må gjøre vårt ytterste for å bringe videre til en oppvoksende generasjon i dyp, kollektiv identitetskrise. Gir vi opp nå, kan vi like gjerne levere verden tilbake til apene med det samme.

1 kommentar:

Unknown sa...

så fantastisk god ironi!!