tirsdag 24. mars 2009

Ukas Fysiognomiske Grupperapport Uke 13: Natt og Dag-redaksjonen

Som dere sikkert husker bestemte vi i Ukas Idiot-redaksjonen oss noen uker tilbake for å børste støv og et dårlig rykte av den svært gamle og enda edlere vitenskapen fysiognomi. Denne uken skal vi traske muntert videre nedover den pedagogisk samfunnsopplysende sti og fortelle litt om et av kjernebegrepene innenfor fysiognomi/frenologi, nemlig termen "kortskalle".

Rent fysisk skiller kortskaller seg fra vanlige mennesker ved at de har en påfallende flattrykt kranieform, slik at ansiktet gjerne får et liggende ovalt og litt dumt preg. La deg dog ikke lure, en kortskalle er oftere enn ikke slu som en heroinist med påtrengende abstinenser og besitter også tilsvarende påtrengende tilbøyelighet til å tuske til seg ærlige skattepenger fra hardtarbeidende pølsemakere såvel som ridelærere. I motsetning til heroinister er deres mentalitet dog preget av virketrang og handlekraft, noe som i kombinasjon med ovenfornevnte sluhet og dessuten en evne til empati mer avstumpet enn nesene deres, har en lei tendens til å få stygge konsekvenser for kortskallens omgivelser. I gamle dager ble man klokelig rådet til å rapportere lokale kortskaller til nærmeste garnison, og svært mange kortskaller ble brent på bålet. Fordi svartmusk-gjengen er sterkt overrepresentert i autoritetsstillinger innenfor media har dette fått farlig lite oppmerksomhet de siste årene og har blitt et såkalt Tornerose-faktum/en sovende historisk sannhet.

Jeg er sikker på at dere kan relatere til min forbauselse da jeg for en tid tilbake mottok en desperat mail fra en seksten år gammel jente med store blå øyne som hevdet å ha vært holdt fanget innelåst på et kott i Natt og Dag-redaksjonens lokaler i over tre år. Historien hun fortalte var oppriktig sjokkerende. Hun hadde bare vært på vei til iskremmannen for å gjøre innkjøp til sitt trettende fødselsdagsselskap. Denne morgenen hadde hun fått femten kroner av sin lungesyke mor, som deretter hadde gratulert henne kjærlig med den store dagen og oppfordret henne til å bruke alt på kroneis med jordbærsmak. Uheldigvis kom hun seg knapt ut fra oppkjørselen før to kortskaller hoppet frem fra hekken de hadde gjemt seg bak og puttet henne i en sekk og båret henne til Natt og Dags lokaler mens de oralt gledet seg høylydt og beskrivende til å gi henne treogtyve centimeter fødselsdagspølse hver(mannlige kortskaller har generelt stort lem).

Hun fortalte om hvordan hun hadde fungert utelukkende som et verktøy for å tilfredsstille en samlet redaksjons umettelige hunger på hjemmelaget pornografi. Hun beskrev overgrepene på en så overbevisende måte at jeg ble fylt av medfølelse og sår hjelpetrang. Jeg så ikke noen annen mulighet enn å følge opp hennes appell om å bruke Ukas Idiot, Norges eneste frie medium med en viss autoritet, til å fortelle sannheten om Natt og Dag-redaksjonens kortskalle-status og tilhørende skruppelløse seksuelle apetitt. Nedenfor følger bilder av hovedmennene i dette umenneskelighetens slangebol:



Dette er Andreas Øverland, redaktør for gratisavisen og ifølge ryktene den mest hensynsløse i hele redaksjonen. Mongolisk variant av kortskallen, første gang identifisert hos Kublai Kahn og hans kumpaner.



Gaute Brochmann, som angivelig skal ha moret seg med å blåse opp en ballong inne i jentas anale hulrom for å "feire hennes femtenårsdag med et smell", som han selv uttrykker det i festlig vennelag. Svenskeskalle eller såkalt stubbskalle.



Denne kjekke unge mannens navn er Markus Ivan Johansson, manusforfatter i Natt og Dag-redaksjonens Avdeling for Erotisk Filmproduksjon. Legg spesielt merke til det oppsvulmede munnpartiet, et særtrekk for kortskaller av prøyssisk herkomst.


I tillegg til å innstendig advare våre lesere mot å la seg fange eller lure av en kortskalle vil jeg konkludere denne opplysningspamfletten med litt informasjon om hvordan kortskaller blir til. Det er nemlig ikke naturen selv som inspirerer den lite tiltalende hodeformen. Når menn fristes av Mørkets Fyrste til å voldta jomfruer på en helligdag settes negative kosmiske krefter i sving, og unnfangelsen av en rundfjeset psykopat er et faktum. Resultatet kan passere som menneskelig for et utrenet øye, men nå vet dere heldigvis bedre.

Vær på vakt, brødre og spesielt søstre. De er mange for tiden.

11 kommentarer:

hehe ttoc sa...

HAHAHAHAHAHA!!!
Som f da-->

Anonym sa...

Lollitetens Lolalitet.

Anonym sa...

LOL definert

Anonym sa...

Dette er traurig. Jeg skal prøve å redegjøre kort hvorfor. Ikke fordi jeg ønsker noen debatt/diskusjon, men fordi jeg tror litt saklig kritikk kan virke rammende, på samme måte som at deres kritikk ikke er rammende av f. eks natt&dag. Om dere vil føle et stikk av dårlig samvittighet/selvtillit etter dette, vil det kanskje lede til en forandring (på sikt) og derfor forsøker jeg.

Navnet deres er beskt og ondsinnet, særlig i lys av underskogsdiskusjonen dere lenker til som årsaken til navnet. (En kort periode trodde jeg Underskogs fora holdt et høyere nivå enn resten av internett. Det sluttet jeg med.)

Ellers føles det bare bortkastet å lese dere. Hva er det dere vil? 'Sparke høyt og lavt'? Dere virker lite ambisiøse i valgene av hvem dere kritiserer. Jeg er ingen psykoanalytiker; jeg skal ikke påstå at det skyldes manglende selvfølelse på å sette seg høyere mål.

Dere tar kanskje 'Ondskapens idéhistorie' på Blindern, og kommer deretter med umorsomme angrep på Natt&Dag-redaksjonen fordi dere har lært begrepet 'frenologi'. Jeg har også hatt det mye moro med frenologi, og utelukker ikke at jeg i en eller annen 'sosial sammenheng' har slengt ut en vittighet om en bekjents hodeskalle og koblet det til hans tilbøyeligheter. Jeg husker ærlig talt ikke, for så morsomt var det ikke at jeg ville skrive det ned.

Syns dere egentlig at medie-Norge er så dårlig? Hvor ligger feilen? Start et tidsskrift og kjemp om plassen, eller noe sånt. Stilen deres tyder på at dere ennå er unge nok til å søke støtte hos Trafo. Der har dere lett 5000,-. Skriv noe som betyr noe, og la det angå flere enn det lille fåtallet som er opptatt av personalia om skribentene i gratisavis-Oslo. Husk hvor lite landet vi lever i er! Husk hvor lite Oslo er! Husk hvor lite magasin-Oslo er! Husk hvor lite bloggemiljøet er! Er det her dere vil bruke deres 2000-emner/evner?

Jeg tror--heldigvis--ironigenerasjonen dere kanskje klamrer dere fast til (den som legitimerer latterliggjøring som en slags sosiologisk iscenesettelse) er på retrett. Jeg tror ikke det lenger holder å rope 'Distinksjonen!' for å høste 'kudos'.

Mange går på universitetet. Noen lærer veldig mye. Andre lærer seg noen begreper.

Dere må gjerne kommentere dette, men jeg ønsker ikke å følge det opp ettersom jeg ikke har noen interesse av å oppsøke denne siden. Jeg kan ikke bruke tid på dette, selv ikke med et 'kritisk blikk'.

ukas-idiot sa...

Du sier noe, Arne Borge. Du inspirerte til ettertanke, kan du si. Det finnes mer i verden enn dette: dette er så falskt. Hjemmebrygget kakao, handle på loppis med venner, tegne bilder av skyene, klappe en glad hund, gå på loppis igjen (de beste klærne er alltid på loppis), kanskje stå på rulleskøyter. Det er de små og store gledene som syr dressen.

Anonym sa...

Radikalt feil forståelse av mine interesser. Fordummende og idiotisk 'dikotomi'. (Som om man enten måtte velge mellom ironisk kynisme og milkandmoneynaivisme.) Jeg trenger ikke å forsvare dette. Farvel.

ukas-idiot sa...

Dette blir det siste innlegget jeg noensinne skriver, jeg må bare bruke litt flere begreper fra min kjedelig utdannelse på Blindern, samt å skrive en hel masse intetsigende svada som ingen noensinne gidder å lese. Jeg ønsker jo ikke å skape noen debatt her! (PS siste innlegget mitt nå jeg lover, plx ikke svar meg så jeg må skrive et nytt innlegg fordi jeg er for svak og dum til å være)

ukas-idiot sa...

"Syns dere egentlig at medie-Norge er så dårlig? Hvor ligger feilen?"

Ja. For mye kjedelig stoff.

Mvh han fra mailen

Rostov sa...

Hei! Kan noen virkelig oppfatte dette som kritikk mot Natt og Dag-redaksjonen?

Mvh forfatteren.

Rostov sa...

Haha. Jeg ser nå at du har skrevet anmeldelser for Natt&Dag. Min kommentar: At noe menneske i verden kan finne på å legge noen som helst seriøsitet i dette innlegget er traurig. En så grunnleggende mangel på evne til å tolke seg frem til tanken bak et innlegg er sjokkerende. Grav deg ned under en parkbenk.

Mvh Vlad

Anonym sa...

Det mest interessante her er faktisk at både Arne Borge og en av våre skribenter har anmeldt den samme tegneserien i to forskjellige aviser.