søndag 21. september 2008

Ukas Idiot Uke 38: Grethe Nestor

Foruten å se ut som en åndsfraværende varan, så nyter Grethe Nestor å pensle Zofies Verden seks dager i uka. Sammen med sin venninne Norunn Schjerven har de skamfert det norske folks begrep om hva som er anstendig i verden gjennom å bli trykt i ærverdige publikasjoner som Dagbladet og Pondus i for lang tid. Lenge har det vært en del av den allmenne bevissthet at kvinner er bedre til å gro massive mengder ansiktshår enn å få intelligente mennesker til å le, men i løpet av de to vonde årene Zofies Verden har fått boltre sine obskøniteter i det offentlige media, har nå en ny opinon kommet på banen. Opp igjennom historien har alltid middelmådigheter med ansikt til frosk omfavnet all popkultur som har en svak aroma av avant-garde. Etter at de en gang i tenårene forlot sine sjelelige ambisjoner til fordel for harde treningsøkter og biokjemi har de nå gått til innkjøp av Zofies Verden i harde permer for å føle seg kulturelt overlegen den 29 år gamle førskolelæreren de forsøker å ragge opp på Stravinsky.

«Jeg kan ikke føle mine egne føtter, frøken Vable. Til dette trenger jeg en doktor fra Swahili og fem stekte gjess. Hent sjeselongen, kvinne! Marsj! Ptroo!» lirer Mattias Ladegård av seg mens han gulper opp rosévin i et fåfengt forsøk på å ikke bli konsumert av sin egen latter.

Det er ikke gull alt som glimrer absurditet. Og ingenting som kommer ut av kråkeklørne til Grethe Nestor vil noensinne skinne. For de av dere lesere som enda ikke er kjent med disse selverklærte feministenes grusomheter, følger herved en tilfeldig stripe fra den skitne bunkeren av misforstått tragedie:

Hopp ned en foss, Grethe Nestor. Bli en stille forsvinningssak. Men først og fremst så ønsker jeg at alle som tillater seg å le høyt av Zofies Verden pådrar seg japansk encefalitt og omkommer i et provisorisk sykehus i Pailin.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det beste med Zofies Verden er den kostelige østkantboms-sjargongen. Er det den som får det til å renne av både skritt og munn hos Mattias Ladegård og resten av hans sosialt avskårede kompanjonger, mon tro?

Anonym sa...

HEHEHE!

Zofies Verden har aldri vært morsomt. Det er heller ikke kreativt eller nyskapende. Zofies Verden er noe man kunne forventet at mennesker i Afrika oppdrev, ikke mennesker fra den vestlige kultur.

Anonym sa...

hun lignet jo ikke på en varan i det hele tatt, men du fant vel ikke på noe som var obskurt nok

Anonym sa...

http://www.onlyinternet.net/awinterrowd/kaiju/gallery/varan.jpg

kom å fortell meg at det ikke ligner

Anonym sa...

Dere har med dette satt ord på min frustrasjon rettet mot denne håpløse tegneserien. En tegneserie som i sitt forsøk på å være freidig, provoserende og absurd blir beint frem en pinlig affære.

Takk

ukas-idiot sa...

Hun ser ut som en varan i øynene.

Anonym sa...

Ja, bryt ned alt som er annerledes og som man ikke forstår. Kanskje den dagen du drar nesa ut av tabloidaviser og etablerte, samt sosialt aksepterte, tegneserier vil du kunne sette pris på kultur som utfordrer.

Og, BARAK.
"Zofies Verden er noe man kunne forventet at mennesker i Afrika oppdrev, ikke mennesker fra den vestlige kultur."

Say no more, DU burde vært ukens idiot!

Anonym sa...

Denne kommentaren kommer halvannet år på etterskudd, men det får stå til. Dette kan stå som et ganske godt eksempel på hva som skjer når personer med større ego enn EQ bestemmer seg for å opprette en halvintellektuell slenge-med-leppa-for-moro-skyld-blogg. Når man åpner en kritikk av noen med å skrive at vedkommende ser ut som "en åndsfraværende varan", så blir det litt vanskelig å ikke lese hele artikkelen som annet enn barnslig barnehagemobbing. Bloggeier har åpenbart et behov for oppmerksomhet.

Anonym sa...

Fy faen! Zofies verden er så utrolig dust og teit, ass!